perjantai 30. marraskuuta 2012

Joulupullaa

Innostuinpa vapaapäivänä leipomaan pullaa, jos vaikka ihan joulun varalle. Voihan se olla, että saapi näitä vielä leipoa uudemman kerran, ellei hommaa lukkoa pakastimen oveen, sen verta hyviä näistä tuli! Ja tästäpä ohjetta kehiin! Täytteen määrää voisi ehkä vielä hieman vähentää suhteessa tähän taikinamäärään, koska täyte tahtoi pursuta pullien välistä pellille, vaikka pienensin alkuperäisen ohjeen määriä noin kolmanneksen.




Kirsikkakiekurat:       

n. 30 kpl

Taikina:

5 dl maitoa
50g hiivaa
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1-2 rkl kardemummaa
200g voita tai margariinia
n. 14 dl vehnäjauhoja

Täyte:

200g voita tai margariinia
2dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 muna
1,5 dl kookoshiutaleita
100g säilykekirsikoita hienonnettuna
3/4 dl ohrakasta


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta taikina vehnäjauhoilla notkeaksi ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Valmista täyte. Vaahdota rasva  ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon hienonnetut kirsikat ja kookoshiutaleet, sekä ohrakas siivilän läpi.
Jaa taikina kahtia ja kauli taikinasta levy (50 x 30 cm) levitä puolet täytteestä taikinalevylle. Nosta levy kaksin kerroin niin, että täyte jää väliin. (Ja toiselle taikinanpuolikkaalle samat jutut! :) ) Leikkaa taikina noin kolmen sentin suikaleiksi, joiden pituus on noin 15 cm. Käännä suikaleet kierteelle ja kietaise kiekuroiksi. Nosta kiekurat paperivuokiin ja anna kohota leivinliinan alla. Voitele kohonneet leivonnaiset munalla (ja voit koristella ne kokonaisilla kirsikoilla) . Paista leivonnaisia 225 asteessa uunin keskitasolla n. 12 minuuttia. Koristele jäähtyneet leivonnaiset sokerikuorrutteella ja tomusokerilla.


Kauli taikina levyksi 



levitä täyte taikinalevylle


taita taikinalevy kahtia


Leikkaa suikaleiksi ja käännä kierteelle


ja kääräise kiekuroiksi


 laita paperivuokiin 


ja valmista tuli!


4 kommenttia:

  1. Tuo on tosi kiva tapa pullaa, ite teen kanelisia tuolla tyylillä :)

    VastaaPoista
  2. jep, samaa mieltä näin tulee nättejä ja vaihtelua siihen mitä mullaa tullee ylleensä tehtyä, eli normi kierrepullia!

    VastaaPoista
  3. Nam. Herkullisen näköisiä pullia. Nyt on pakko mennä pakastimelle hakemaan joulupullia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se pakastin on paha paikka ja mikro sen lisäksi vielä pahempi, on aivan liian helppoa kaivaa herkkuja pakstimesta popsittavaksi! :)

      Poista