maanantai 10. joulukuuta 2012

Mummin piparkakut

Tämä on se! Siis ihan varppina kaikista parhaan makuinen pipari, ainakin mitä itte oon tehny! Piparit ovat maukkaita ja rapeita, eivätkä sovellu piparkakkutalon tekoon mureutensa vuoksi. Ohje napattu jostain netin maailmasta jokunen vuosi sitten, tarkkaa lähdettä en muista.



Mummin piparkakut

1 dl siirappia
1 tl kanelia
1tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
2 dl sokeria
250g voita
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
2 tl soodaa
6-7 dl vehnäjauhoja

Mittaa kattilaan siirappi, mausteet, sokeri ja voi. Kiehauta ainekset. Siirrä kattila liedeltä jäähtymään, esimerkiksi kylmään veteen. Kun seos on jäähtynyt vatkaa se ( sähkövatkaimella) vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin ripaus suolaa ja sooda. Lisää jauhot taikinaan. Anna taikinan maustua ja kiinteytyä seuraavaan päivään jääkaapissa. Ota taikinasta pala kerrallaan, pyörittele se ensin käsissä pehmeäksi palloksi, litistä jauhotetulle pöydälle ja kauli kevyesti ohueksi levyksi. Huiskauta välillä vähän jauhoja taikinan alle, ettei taikina tartu pöytään. Jos taikina pehmenee liikaa, laita se hetkeksi jäkaappiin.Laita samankokoiset piparit samalle pellille leivinpaperin päälle. Paista noin 185 asteessa noin 7 minuuttia










Meninpä muuteen kokeilemaan pikeeriä pintaan!!
 No eihän siitä oikeen mitään tullu :D

6 kommenttia:

  1. http://iida-tavallisentytonelamaa.blogspot.fi/2012/12/luukku-11.html Sulle on haaste :D

    VastaaPoista
  2. Nyt testaamaan ohjetta. T. Kati =)

    VastaaPoista
  3. Ja sitten pikeerikin Kinuskikissan tyyliin huomenna valmiiden piparien päälle. Nyt syömään ja vaahdottamaan piparisysteemiä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun innostuit kokeilemaan! Toivottavasti onnistuit ja maku miellytti! Leivonnan iloa!

      Poista