Mummin piparkakut
1 dl siirappia
1 tl kanelia
1tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
2 dl sokeria
250g voita
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
2 tl soodaa
6-7 dl vehnäjauhoja
Mittaa kattilaan siirappi, mausteet, sokeri ja voi. Kiehauta ainekset. Siirrä kattila liedeltä jäähtymään, esimerkiksi kylmään veteen. Kun seos on jäähtynyt vatkaa se ( sähkövatkaimella) vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin ripaus suolaa ja sooda. Lisää jauhot taikinaan. Anna taikinan maustua ja kiinteytyä seuraavaan päivään jääkaapissa. Ota taikinasta pala kerrallaan, pyörittele se ensin käsissä pehmeäksi palloksi, litistä jauhotetulle pöydälle ja kauli kevyesti ohueksi levyksi. Huiskauta välillä vähän jauhoja taikinan alle, ettei taikina tartu pöytään. Jos taikina pehmenee liikaa, laita se hetkeksi jäkaappiin.Laita samankokoiset piparit samalle pellille leivinpaperin päälle. Paista noin 185 asteessa noin 7 minuuttia
Meninpä muuteen kokeilemaan pikeeriä pintaan!! No eihän siitä oikeen mitään tullu :D |
Ihania :3
VastaaPoistanam nam! :)
Poistahttp://iida-tavallisentytonelamaa.blogspot.fi/2012/12/luukku-11.html Sulle on haaste :D
VastaaPoistaNyt testaamaan ohjetta. T. Kati =)
VastaaPoistaJa sitten pikeerikin Kinuskikissan tyyliin huomenna valmiiden piparien päälle. Nyt syömään ja vaahdottamaan piparisysteemiä =)
VastaaPoistaIhanaa kun innostuit kokeilemaan! Toivottavasti onnistuit ja maku miellytti! Leivonnan iloa!
Poista