Hedelmäinen Joululeipä
5 dl vettä
3 tl suolaa
1 rkl pomeranssinkuorta
1 dl siirappia
5 dl kuivattuja hedelmiä (laitoin 1 pussin kuivattuja sekahedelmiä 250g ja loput rusinoita)
2 pussia kuivahiivaa
3 dl ruisjauhoja
10-12 dl hiivaleipäjauhoja
100g voita tai margariinia
Pinnalle:
1/2 dl vettä
1/2 dl siirappia
Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää joukkoon mausteet, hedelmät, sekä ruisjauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Alusta joukkoon jauhot ja rasva . Taikina saa olla pehmeää, mutta sen tulee irrota kulhon reunoista. Anna taikinan kohota puolisen tuntia leiviniinan alla. Jaa taikina kahtia. Vaivaa jauhotetulla alustalla kaksi pitkää leipää. Laita leivät voideltuihin vuokiin ja anna kohota siinä n. 15 minuuttia. Paista leipiä 200 asteisessa uunissa tunnin ajan. Sekoita siirappi lämpimään veteen ja sivele kypsät leivät siirappivedellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti