maanantai 10. joulukuuta 2012

Joululeipä

Tekaisinpa taas tätä joululeipää, josta on tullut jo perinne meidän perheessä. Tämä leipä on erinomainen vaikka ruokalahjaksi, sen mielenkiintoinen hedelmäinen maku tuo joulun  tullessaan joka vuosi! Ohje on bongattu muuan vuosi sitten Kalevasta ja kokeilumielessä ensin testattu ja ihastuttu. Suosittelen!



Hedelmäinen Joululeipä

5 dl vettä
3 tl suolaa
1 rkl pomeranssinkuorta
1 dl siirappia
5 dl kuivattuja hedelmiä (laitoin 1 pussin kuivattuja sekahedelmiä 250g  ja loput rusinoita)
2 pussia kuivahiivaa
3 dl ruisjauhoja
10-12 dl hiivaleipäjauhoja
100g voita tai margariinia

Pinnalle:
1/2 dl vettä
1/2 dl siirappia

Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää joukkoon mausteet, hedelmät, sekä ruisjauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Alusta joukkoon jauhot ja rasva . Taikina saa olla pehmeää, mutta sen tulee irrota kulhon reunoista. Anna taikinan kohota puolisen tuntia leiviniinan alla. Jaa taikina kahtia. Vaivaa jauhotetulla alustalla kaksi pitkää leipää. Laita leivät voideltuihin vuokiin ja anna kohota siinä n. 15 minuuttia. Paista leipiä 200 asteisessa uunissa tunnin ajan. Sekoita siirappi lämpimään veteen ja sivele kypsät leivät siirappivedellä.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti