Runebergin tortut: (12kpl)
150g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1dl mantelirouhetta
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5dl maitoa
Kostutus:
0,5dl vettä
muutama tippa rommiaromia (tai 2-3 rkl punssia tai tummaa rommia)
1-2 rkl sokeria
Koristelu :
1dl tomusokeria
1/2rkl vettä, tai punssia
vadelmahilloa
- Vaahdota voi ja sokeri
- vatkaa munat yksitellen joukkoon
- lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen taikinaan
- sekoita tasaiseksi
- jaa taikina muffinsivuokiin
- paina veteen kostutetulla sormella syvennys jokaisen leivonnaisen keskelle, täytä syvennys paistonkestävällä vadelmahillolla
- paista 200 asteessa noin 20 minuuttia
- anna torttujen jäähtyä
- kiehauta vesi ja sokeri , lisää alkoholi tai aromi, kostuta tortut
- lisää tortun syvennykseen vadelmahilloa.
- sekoita tomusokeri ja tikka vettä paksuksi tahnaksi, koristele tortut pursottamalla sokerikuorrutetta (esim. muovipussista, johon on tehty pieni reikä kulmaan) vadelmahillon ympärille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti