perjantai 4. lokakuuta 2013

Korvapuustit, jotka eivät oo puustia nähnykkään!

Tänään vietetään kansallista Korvapuustipäivää, minäpä eilen ajatuksesta innostuneena päätin tekasta satsin puusteja ennen illaksi töihin menua. Meillä on puustien kanssa välit selvittelemättä, ne kun ei taho sitte millään onnistua, aina ne kaatuilee ja ovat vaikka miten vinksinvonksin, mutta ei tällä kertaa, päätin minä! Noh kävinpä sitten heti aamusta taistoon puusteja vastaan ja sekoittelin omansorttisen täytteenkin niihin, voita tietty ( ja palijon!!!), kanelia ja sokeria ja sekoitinpa sekaan vielä rasiallisen Saarioisen omenamarmeladia, se kun on tuolla kaapissa pyöriny, vähän niiku eessä, sainpahan senki nyt pois. Aikani taikinaa vatvoin, kauniisti kohottelin ja olin ihan varma voitostani, aloinpa jopa sooloilemaan Pirkassa olleen vinkin mukaisesti, yritin ikäänkuin siivuttaa pullaviipaleen kolmeksi, ja PAH, siitä mittään tullu, sittenpä tehhään tavallisia puusteja, eikä niistäkää mittään tullu. Niinhän siinä sitten kävi, että puustit veivät voiton ja minä jäin hopialle, mutta hampaankolloon kyllä jottain jäi, ehkäpä seuraavalla kerralla onnistun! Juuri sinä voit katsoa onnistuneita puusteja vaikka täältä, mutta kokkeileppa sekottaa täytteeseen vaikka omenamarmeladia, se antaa kivan säväyksen! Ja mikäs parempaa kuin tuore korvapuusti ja lasillinen kylmää maitoa, vaikka ulkonäkö ei olekkaan kunnossa, maku korvannee ulkonäön puutteet!






Omenaiset korvapuustit:


5 dl maitoa
50 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
n. 900 g  (n.14 dl) vehnäjauhoja
150 g voita

 

 Täyte: 
80g voita 
0,5 dl sokeria
3tl kanelia
½ rasiaa Saarioisen omenamarmeladia


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kolmeen osaan. Kauli taikinapala noin 30x40 cm suuruiseksi levyksi. Sekoita kulhossa pehmeä rasva, sokeri ja kaneli ja omenamarmeladi. Levitä taikinalevylle kolmasosa täytteestä.
Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla  veitsellä paloiksi Kohota pullat hyvin liinalla peitettyinä.
Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. 
Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.








10 kommenttia:

  1. Hyvältähän nuo näyttävät! Täytyykin joskus kokeilla laittaa tuota omenamarmeladia joukkoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo tosi hyvälle näyttää, kuvasinkin parhaat palat, niitä karseen näkösiä oli ainakin miljoona! :)

      Poista
    2. No, makuhan se pääasia on :D Mulle ainakin olisi kelvannut ne rumemmatkin.

      Poista
  2. Mikään ei voita lämmintä korvista ja kylmää maitua! Aah...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, rouvan kommentit tuee sitte ihan kaksin tai jopa kolmin kappalein, otinpa oikeudekseni poistaa ylimääräiset :D

      Poista
    2. Hämäläinen varmistaa aina, että sana menee perille. Sitä kun harvoin saa sanaa suustaan, niin sitä on sitten kanssa kuunneltava!!

      Poista
  3. Kiitos paljon kommentistasi! : ))

    Aivan ihanan näköisiä korvapuusteja sulla täällä! :) Harmittaa hirveesti kun en itte kerinny leipoo pullaa, vaikka oli ihan virallinen päivä sille :D Oon sit vaan muitten blogeissa haaveillu ja huokaillu näitten perään... Onneks korvapuusteja saa leipoa muulloinkin, joten ehkäpä ensi viikolla sitten ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, onneks sitä saa leipoo sillon kerkii ja tahtoo!!! :)

      Poista
  4. Hyvillehän nämä näyttää, en usko että toiset oli yhtään sen rumempia, kun ei ole kuvia todisteena :D Varmasti herkullisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis oikeesti, ois menny kamera rikki jos niitä olis kuvannu, siks mää teenki yleensä kierrepullia, ne kun on varma nakki! :)

      Poista