keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kaverille kans...

Päätin tässä päivänä eräänä yllättää, ei niin leipomisesta innostuneen ystäväni, hänen syntymäpäivänsä kunniaksi piskuisella tortulla. Täräytin sunnuntaiaamun kunniaksi uuniin kääretorttulevyn ja sisään kääräisin mangorahkaa ja päälle sipaisin vielä marsipaanit, kevään kunniaksi keltaista! Koristukseksi pintaan turautin suklaasulaa ja muutaman kukkasen.






Mangokääretorttu:


Pohjan ohjeen löydät vaikka täältä

 täyte: 
1prk (250g) maitorahkaa
2 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 prk säilykemangoa

marsipaania
sulatettua suklaata koristeeksi
vajaa 1dl säilyketölkin lientä kostutukseen

Valmista pohja ohjeen mukaan. Anna pohjan jäähtyä. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla lisää vaahtoon rahka ja vaniljakreemijauhe. Pilko puolet mangoista ja purista toinen puolikas esim. siivilän läpi soseeksi ja sekoita rahkaan. Ota rahkaa syrjään kääretortun pinnalle tarttumapinnaksi marsipaanille. Sekoita rahkaan mangopalat ja täytä säilyketölkin liemellä kostutettu kääretorttulevy ja kääri rulalle. Anna tortun vetäytä kylmässä puolisen tuntia. Levitä syrjään jätetty rahkaseos tortun pinnalle ja leikkaa päädyt siistiksi ja kuorruta marsipaanilevyllä, koristele haluamallasi tavalla, esim. suklaalla ja sokerimassakukilla.





1 kommentti:

  1. Voi miten kaunis ja keväinen torttu! Eipä ole itse tullut kokeiltua marsipaanilla kuorruttaa kääretorttua, vaikka loistava idea onkin kun omat kääretortut tuppaavat repeilemään kääriessä...

    VastaaPoista