lauantai 8. helmikuuta 2014

Niin pitkä ja kivinen tie...

Tätä herkkua suunnittelin niin pitkään,liian pitkään, tai oikeesti olis ollu parempi etten olis tehny sitä lain, nimittäin Rocky Road-paloja. No siis ihan älyn helppoo ja ihan sairaan hyvää!!! Kinuskikissalla oli herkun historiasta enemmän tietoa, hän kertoo näin; "Rocky Road keksittiin Australiassa vuonna 1853, kun pyrittiin myymään makeisia, jotka olivat pilaantuneet pitkän kuljetusmatkan aikana Euroopasta. Melbournen ulkopuolella olevissa kaupungeissa asuvat kullankaivajat olivat varakkaita, mutta vailla koulusivistystä. Piittaamattomat liikemiehet käyttivät hyväkseen näitä miehiä sekoittaen pilaantuneisiin makeisiin huonolaatuista suklaata ja muita ”täyteaineita”, kuten paikallisia pähkinöitä. Nimi Rocky Road tulee siitä ”kivisestä tiestä”, joka matkaajien oli kuljettava päästäkseen kultakentille."  En ollut tullut tutustuneeksi teko-ohjeeseen etukäteen ja pläräsin nettiä herkun nimellä, ja jokaisen ohje oli jollain tapaa erilainen, suklaiden sulattelu eri kattiloissa ei tosiaan ollu mun juttu, miksi mennä p... eellä puuhun? Meillä oli lasten serkkuja yökylässä ja päätimme tehdä tätä herkkua, menköön vaikka syteen taikka saveen, niin heiteltiin Pirkan leivontasuklaat ja maitosuklaat paloina, kera voikimpaleen kattilaan ja tyttö sekoitteli suklaita koko ajan (siinä samassa kattilassa!) Ja seoksesta tuli erinomainen, ei siis tarvittu omaa kattilaa joka ainesosalle ( tämä sopii meikäläiselle, kun noi tiskaushommat ym. ei oo meitsin lempipuuhaa). Sitten vaan tyhjän merkkarirasian pohjalle leivinpaperipala kerros suklaa-voi-seosta, sinne sitten nakeltiin ihan silmämääräisesti minivaahtokarkkeja, kaura- ja digestivekeksinpaloja, pähkinöitäkin sinne olis voinu heittää, mutta me jätimme ne pois tällä kertaa. Ja sitten vielä kerros suklaaseosta ja painelin vielä keksejä ja vaahtokarkkeja seokseen, minkä se kohtuudella näytti vetävän. Sitten vaan nakattiin rasia noin puoleks tunniks pakkaseen ja sitten kaivettiin se poies ja leikeltiin "kakku" sopiviksi paloiksi ja nakattiin takas pakkaseen ja annettiin sen olla siellä herkutteluhetkeen asti. Olihan siinä pakastimen ovella kävijöitä, "joko saa maistaa"- tyylillä, mutta sinniteltiin ehkä tunti, pari ja sitten oli herkkuhetki!

Tähän herkkuun tarvitset:

Rocky Road- palat:

200g tummaa suklaata
200g maitosuklaata
n. 50g  voita
keksin muruja ja vaahtokarkin paloja, tai minivaahtokarkkeja, pähkinöitä... mitä nyt mieleen juolahtaa :)


Sitten vaan paloittelet suklaat kattilaan, nakkaat voikimpaleen sekaan, ja sulattelet miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos on tasainen. Sitten lorautat leivinpaperilla vuorattuun rasiaan ( esimerkiksi irtokarkkirasiaan) suklaaseokseen ja sekaan keksin murut ja muut ainekset... turhaan kai mää näitä kahteen kertaan kirjotan, ohjeethan oli jo tuossa ylempänä, höh!  Ja sitten pakastamisen jälkeen herkuttelemaan.

Sormet suklaassa

Hetken jälkeen tulos oli tämä!


P.S. Kannattaa tosiaan palastella herkku pienen pakastamisen jälkeen, ettei levy ole kerennyt kovettua liikaa!

6 kommenttia:

 1. Eilen just mietin, et oispa ihana tehdä rocky road suklaata. =D Noi on niiin hyviä! Harmi ku on sen verran kakkuprojekteja kesken, ettei tahdo itelle keretä tehdä mitään hyvää x)

  VastaaPoista
 2. Jos minä oisin ollut teillä, niin kukaan muu ei olisi saanut palasen hippuakaan. Paisti jos ois keitetty muuripadallinen suklaata ja sitten kipattu siihen kottikärryllinen tykötarpeita. Sit ehkä muksutkin olisivat päässeet jaoelle...

  Mulle ei saa IKINÄ tarjota mitään tommosta, ettäs tiedät!

  VastaaPoista
 3. Nam nam nam!! :-) Näitä on kyllä pakko tehdä joku päivä, ovat niiin hyviä! Ja hauska toi vika kuva, noin siinä usein käy kun tekee herkkuja :-)

  VastaaPoista
 4. Nam, ihanan näköisiä! Enpäs tiennytkään että rocky road on saanut alkunsa noin, pilaantuneet makeiset ja huonolaatuinen suklaa taitavat kyllä onneksi olla kaukana nykyajan rocky roadeista :) Minä laiskana sulattelen aina suklaat ja voit mikrossa, niin tulee vähemmän tiskiä ;)

  VastaaPoista
 5. Nämä ovat tosiaa hyviä! Eivät kyllä meidänkään jääkaapissa kauan vanhenneet, kun olin nämä paloiksi leikannut :)

  VastaaPoista
 6. Mä en oo koskaan tehny rocky roadeja, aina vaan ihastellu muitten blogeissa kuten nytkin :D Täytyy kyllä kokeilla, näitten on pakko olla niiiiiiin hyviä! : )

  VastaaPoista