torstai 10. tammikuuta 2013

Johan pomppas!

Ohhoh, johan pomppas, eilen  9.1. maagiset 91 sivun näyttöä, täähän on jo jottai ihan mahotonta Pampulalle, kun eihän mulla oo visiittejä ollu päivässä kun korkeintaan parikymmentä, Wautsi! Täähän tekkee ihan iloselle mielelle, kun joku täälläkin kehtaa käydä! Kiitokset vaan visiteeraajille! Mutta jottain ihan oikiaa leivonta-asiaakin, tekasinpa eilen ennen itavuoroon menua hiukkasen hiivaleipää, josta tulikin ylihyvää ja helppoakin se vielä oli, ohjeen napppasin bloggari kaimalta Pampulalta, tosin pienensin sen puolella, kun mulla on vain kaksi leipävuokaa. Tässäpä ohjetta niin pääsettä kokkeilemmaan toisetkin!!! :)  SUOSITTELEN!



Hiivaleipä:

( 2 vuokaleipää)
5 dl vettä
2 pussia kuivahiivaa, tai 50g (1 pala) tuoretta hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl siirappia
n. 12 dl hiivaleipäjauhoja
25g voita

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 astetta), sekoita kuivahiiva osaan jauhoista, lisää veteen suola ja siirappi ja vähitellen jauho-kuivahiivaseos, lisää loput jauhoista ja loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle, jaa kahteen osaan, vaivaa ilmakuplat pois ja leivo tasaiseksi pötköksi. Jauhota pötköt ja tee pintaan viillot terävällä veitsellä. Laita leivät voideltuihin leipävuokiin ja anna kohota jälleen kaksinkertaiseksi. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 1 tunti.

Minä tosin paistoin leipäni leivinuunin lempeissä jälkilämmöissä, asteita en tullut mitanneeksi, varmaan vajaat 200 astetta, vajaan tunnin ajan ja leivistä tuli ihanan paksukuorisia ja rapeita. Perheen kuopus kehui  leipiä: " Äiti, nää on niinku paahtoleipää, tosi hyvää!!!!"  Että eiku leipomaan ! Seuraavalla kerran ajattelin tuunata taikinaa vaihtamalla osan jauhoista kaurahiutaleisiin tai johonkin rouheisiin.
















3 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttävät hyviltä sun leivät! Tätä täytyy itekin kokeilla...tosin mulla ei ole kuin yksi leipävuoka:( Täytyy lainata jostain toinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua nää leivät olikin! :) Vaihtoehto toiselle vuuale on tietty "pötköleipä", tai sitten kutistaa ohjetta jälleen puolella! :)

      Poista