Karjalanpiirakat:
n. 40 kpl
Riisitäyte:
4dl vettä
4dl riisiä
2l täysmaitoa
2 tl suolaa
Kuoritaikina:
2 dl vettä
1tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
Keitä ensin täytepuuro ( mielellään jo edellisenä iltana). Kiehauta vesi ja lisää riisit siihen ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja lisää maito ja sekoittele koko ajan kunnes puuro alkaa kiehua ja anna kiehua miedolla lämmöllä väliin sekoitellen noin 40 minuuttia, kunnes puuro on kypsää, mausta kypsä puuro suolalla. Anna puuron jäähtyä. Tee kuoritaikina, sekoita kylmään veteen suola ja jauhot vähitellen, kunnes taikina on tasainen, älä vaivaa.
Leivo taikinasta kaksi tasapaksuista tankoa ja leikkaa tangot pieniksi paloiksi n. 20 palaa/tanko. Pyörittele palat palloiksi ja painele pieniksi lettusiksi (halkaisija n. 5 cm).
1tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
Leivo taikinasta kaksi tasapaksuista tankoa ja leikkaa tangot pieniksi paloiksi n. 20 palaa/tanko. Pyörittele palat palloiksi ja painele pieniksi lettusiksi (halkaisija n. 5 cm).
Pinoa lettuset ja ripottele väliin runsaasti ruisjauhoa.
Kauli lettuset piirakka pulikalla mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi piirakanpohjiksi
(halkaisija noin 10-12 cm)
Pinoa pohjatkin päällekkäin ja väliin ruisjauhoa ja päälle muovi kuivumisen estämiseksi.
Pane pohjille noin 1,5 -2 ruokalusikallista puuroa
ja levitä se vedellä kostutetun lusikan avulla melkein reunoihin asti
rypyttele piirakoiksi peukalon ja etusormen avulla
ripottele pellille hieman vehnäjauhoja ja laita piirakat pellille vieri viereen
paista kuumassa uunissa n. 275 astetta noin 10 minuuttia
Anna piirakoiden pehmetä pyyhkeen sisässä
voitele piirakat voisulalla, tai voi-vesiseoksella
Lado voidellut piirakat lautaselle kerroksittain ja laita päälle voipaperia ja pyyhe ja anna piirakoiden pehmetä puolisen tuntia. Nautiskele vaikka munavoin kera!
Oli hyviä :)
VastaaPoista