Täytteeksi kakkuun silppusin fileellisen savustettua lohta (n. 600-700g) , sekottelin ruohosipulituorejuustosta ja ranskankermasta tahnan, johon silppusin reilusti graavilohta ja ruukullisen tilliä, sitruunamehuakin sekaan liruttelin ja mustaa pippuria pikkasen pyöräyttelin. Aina väliin makustelinkin, että olisi täyte makuuni. Sitten leipäpaloista reunat pois leikkelin ja alustalle sovittelin. (Tavallisesti kakut vuokaan kasailen ja yön yli jääkaapissa "kypsyttelen", vaan nyt oli kiire hirmuinen ja kakku oli saatava koristelluksi justiinsa, siksi suoraan vadille kasaus.) Sitten sitruunavedellä kakkua kastelin ja graavilohitahnalla täyttelin, vielä tahnan päälle aimokerroksen savolohta ripottelin. Kun oli keko komea, kerroksia ja leveyttä tarpeen mukkaan, peittelin koko komeuden voipaperiin ja laitoin tunniks pariks jäähylle, vetäytymään. Sitten pinnaksi kermaa purkillisen vaahdotin ja tuorejuustoon sen sekoitin, seoksella pinnan sivelin ja pikkasen pursottelinkin, vielä pinnalle graavit, katkat, kera tillin nakkelin ja oli isänpäiväkakku valmis papalle vietäväksi!
Ja taas tuli runoa :) Terveisin Pampula
P.S. JIHAA, ulukona sattaa lunta, taijampa viritellä pikkuhilijaa joulufiilistä!
Hih, ihanaa runoilua :) Meilläkin appiukko sai isänpäivänä lohivoileipäkakun ja hyvin kelpasi.
VastaaPoistaSe sun kakku on ollut ilmeisesti syötävän hyvää! Ja kiitosta vaan, tää "runomuoto" jotenkin vaan lipsahti päälle taas, lupaan olla ottamatta tavaksi! :)
PoistaEi mua ainakaan haittaa :) Runoilua on kiva lukea!
PoistaMiksei kukaan tee meillä voileipäkakkuja??? (Syynä ehkä se, että pitopalveluharjoittelussa tein niitä sarjatyönä joka peevelin kissanristiäisiin ja vannoin silloin, ettei ikinä enää.) Mutta kyllä ne mulle maistuis...
VastaaPoistaNonnii, mutta lupaukset ja vannomukset on tehty rikottavaksi Rouva hyvä ei muuta voikkarit kehiin!
PoistaOoh! Ei huono!
VastaaPoistaJaa että niiku mikä ? kakku vai tekotapa?
Poista