sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kesäkurpitsakeitto

No siis joo o! Nyt mää ihan oikiasti ajattelin tehä oikian päivityksen !!!! Kasvimaallani ja - huoneessa on kasvanut iiihania kesäkurpitsoita, jotka pakkasherra sitten toissa yönä kävi nitistämässä :(  ja kurpitsoille on pitänyt keksiä jos sun mitäkin käyttöä, niitä on grillattu, jaettu ystäville, tehty kaikenmaailman paistoksia ym ym. Yksi suosikeiksi nousseista on kesäkurpitsakeitto, ihanaa tuoreiden sämpylöiden kera! Ohjeita on netti pullollaan ja sieltähän minäkin omani nappasin, tosin hieman tuunasin omaan makuun sopivaksi ja heitinpä sekaan pari lipstikan lehteäkin Vanhan Rouvan vinkin mukaan! Tuorejuustoa nakkasin sekaan koko purkin, eipähän jää nurkkiin pyörimään! Ohje on peräisin Pirkan sivuilta ja kuten sanottua tuunasin sitä  hieman jättämällä ohjeessa mainitut yrtit ja purjon pois ja heittämällä lipstikkaa sekaan ja tuorejuustoa heilautin koko rasian ja hyvää oli!! Kaupasta löytää vielä ihania kotimaisia kesäkurpitsoita, jotka ovat tooosi ihania ja terveellisäkin! Suosittelen!








   Kesäkurpitsakeitto:



1 (500 g) kesäkurpitsa
1/2 (n. 100 g) purjoa
3 kookasta perunaa
1 rkl öljyä
7 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 - 2 valkosipulinkynttä
1 tl basilikaa
1 tl rakuunaa
mustapippuria
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
100 g Pirkka Kevyt Italian yritit -tuorejuustoa
n. 1/2 tl suolaa
ruohosipulia



1. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Suikaloi halkaistu ja huuhdottu purjo. Kuori ja lohko perunat.
2. Kuullota purjo öljyssä, lisää vesi ja anna kiehahtaa. Lisää kasvisliemikuutio, hienonnetut valkosipulinkynnet ja perunalohkot. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
3. Lisää kesäkurpitsat ja keitä kypsiksi. Soseuta ja mausta keitto yrteillä ja pippurilla. Sekoita jauhot maitoon ja lisää keittoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti. Sulata joukkoon tuorejuusto ja lisää suola. Koristele ruohosipulilla. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.






2 kommenttia:

  1. Jaa että oikein lipstikkaa. Eikös vaan ole oiva maustaja. Tota keittoa pitää kokeilla, koska pää on auki: Vanha herra on jo suostunut syömään maa-artisokkakeittoa ja peruna-purjo-keittoa. Monta vuokka meni hukkaan, kun hän ei muka enää tarvitse vauvanruokia. Pöljä!

    VastaaPoista
  2. Juupa juu sitäpä sitä, se on kyllä tooosi hyvä mauste kunhan maltilla käyttää, tuli ekalla kerralla nakattua hieman liikaa nääs! :) Meilläkin on tuo isannuus oppinu syömään näitä vauvan ruokia, kun on hieman kouluttanu, tästäkin se tykkäs, kuten myös nuorempi polvi! Lipstikkakeittoa pitäs kyllä kokeilla...

    VastaaPoista