lauantai 28. syyskuuta 2013

Omenaiset muffinsit ja loppuneet muffinsivuoat...

Keittiössä iso kasa lahjaksi saatuja omenoita ja mieli muffinseja, mutta vuokia ei ollutkaan ilmaantunut kaappiin ihan itsekseen, kas kummaa, olisiko joku unohtanut ostaa? Eipä hätää muffinseja oli saatava ja pelkkä muffinsivuoka ei houkuttanut, niistä kun tulee jotensakkin ankeita ilman vuokia, onneksi kaapissa sentään oli leivinpaperia. Hätä ei lue lakia ja keinot kehiin, siispä leivinpaperista repäisin neliön mallisen palan ( pienempikin olisi riittänyt) ja tungin sen puisen perunanuijan avulla muffinsivuuan koloihin ja vot siinäpä minulla muffinsivuuat, ei tarvinnut lähteä kauppaan kesken touhujen, JES!!! Sitten sitä muffinsiohjetta, ohje on Kinuskikissan kirjasta.





Omenaiset muffinsit


200g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa
2,5 dl maitoa

täyte

2 hapanta omenaa
2 rkl fariinisokeria
 2 tl kanelia




Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Täytä muffinsivuoat taikinalla.
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi ja jaa ohkot 2-3 osaan. Sekoita omenoihin fariinisokeri ja kaneli. Painele omenanpalat vuokiin syvälle taikinan sisään.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ohjeesta tulee noin 20 kpl .









3 kommenttia:

  1. Kauniita ovat noissa leivinpaperista tehdyissäkin vuoissa... ja varmasti myös hyvän makuisiakin:)

    VastaaPoista
  2. Voih! Taitaisin tykätä noista. Ja nyt muistin, että Nuori rouva on joskus lahjonut minua samanlaisella muffinsitelineellä. Täytyy kavuta vinttiin!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, kommentteja, täst mie tykkään, se on niiku yksikseen puhelis jos kukkaan ei koskaan kommentoi, onneks toi Vanha Rouva yleensä pelastaa tilanteen!!! :) Hyvällehän nämä maistui, tätä ohjetta on helppo soveltaa myös marjoihin! Ja määki oon saanu tuon telineen lahjaksi, sievähän se on, mutta kovin harvoin tulee käytettyä, pitää olla isommat kekkerit että siihen saa tarjottavat laiteltua!

    VastaaPoista