sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Synttärikekkereitä

Pidettiinpä  naapurin pikkutyttösten kanssa tuplasynttärit tai melkein triplat, neidot ovat yhteensä 11 vuotta ja meidän nuorempi herra täytti vastikään maagiset 11 vuotta. Synttärit jäivät vieraista silloin vajaaksi ja päätimme juhlia kuluneena viikonloppuna yhdessä, minäkin kannoin korteni kekoon ja pyöräytin muffareita satsin ja naapurin "rouva" pyöräytti makoisan mansikkakaakun. Siinäpä sitä taas sitten huolehdittin sokeritasapainosta oikein kunnolla! Naapurin neidot ovat ihastuneet hillittömästi minimuffiseihin, onhan ne söpöjä, isot ei kuulema ole yhtä makoisia, siispä neidoille spesiaalit minit ja muille isompia. Olin jossain törmännyt mokkapalamuffinsien ohjeeseen ja ajattelinpa täräyttää niitä kehiin, googletin ja googletin kunnes se oikea löytyi, Pullahiiren blogista, nämä on SIIS ylihyviä suussasulavia ja mitä vielä ylisanoja keksisin. Minimuffinsit katosivat pienten suihin hetkessä ja eipä ne isommatkaan jääneet vanhenemaan, talletanpa tämän ohjeen tännekin, ettei tarvitse googletella seuraavalla kerralla!





Mokkapalamuffinssit


2 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kiehuvaa vettä
100g voita

Kuorrute: 
150g voita
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl tomusokeria
3 rkl vahvaa kahvia
1 rkl vaniljasokeria



Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen kiehuvan veden kanssa vaahdon sekaan. Lisää lopuksi sulatettu voi joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja annostele taikina 12 muffinssivuokaan. Paista n. 15-20 min. 175 asteessa. Anna jäähtyä ritilän päällä. Tee kuorrute. Mittaa kulhoon pehmennyt rasva ja muut aineet. Vatkaa vatkaimella voimakkaasti ainekset sekaisin. Pursottele tai levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele haluamallasi tavalla esim. nonparelleilla.

2 kommenttia:

  1. Sokeritasapainosta on hyvä pitää aktiivisesti huolta, ettäs tiedät! Ja pikkutytöt ovat kaukaa viisaita: kun muffinsit on pieniä, voi aina ottaa toisen jakolmannen ja neljännen ja...

    VastaaPoista
  2. Kauniin näköisiä muffinsseja. Kiva blogi sinulla... Nimikin on tosi hauska:).

    VastaaPoista