kokeilun, kummitytön synttärit, vienpä sine tuliaisiksi piirakan. Ainekset on kyllä ihan älyttömän yksinkertaiset, ohje helppo toteuttaa, kiitokset vaan ohjeen kehittelijälle ja makukin vallan mainio, tätä tarttee tehä toistekkin ja voishan tuota kokeilla vaikka vaihtamalla limen lemoniksi, millaistahan siitä tulis, lurps! Mutta nyt ohjeen kimppuun alkuperäinen ohje löytyy täältä, mutta kirjoitanpa sen muistiksi tännekin.
Limettipiirakka
Pohja:
200g Digestive-keksejä
75 voita sulatettuna
Täyte:
4 kananmunan keltuaista
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
1,25 dl limetinmehua (2-3 limettiä)
2 tl limetin raastettua kuorta
Koristeeksi:
1-2 dl kuohu- tai vispikermaa
limetin viipaleita
limetin raastettua kuorta tai kiiviä viiaploituna
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa, lisää voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja vähän myös reunoille.. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia
Vatkaa keltuaisten rakenne rikki, ja lisää keltuaisten sekaan kondensoitu maito ja limetin mehu ja kuoriraaste, sekoita tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte pohjan päälle.
Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia, piirakan keskustan kuuluu vielä hieman heilua tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä se jääkappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mielellään yön yli.
Koristele piirakka kermavaahdolla ja limetin viipaleilla. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.
Oli pakko tulla heti kurkkimaan sun blogia! :-) Tein kans tätä limepiirakka muutama viikko sitten ja oli kyllä tosi hyvää :-) Ei kerennyt edes kuvia ottamaan, kun jo katosi kakkulautaselta :-D
VastaaPoistaTervetuloa vaan, täähän on TOOOSI kivaa, kun oli tupsahtnyt näin lujasti kommentteja!!! Ja tää oli tosian hyvvää, ! Semmonen lemon pie marengin kera on kans ylihyvää, sitäpä tehhään kyllä kohta!!
PoistaMää tein sulle maapähkinäpikkuleipiä. Paan vielä suklaakuorrutuksen... joo ja bostonkakun tein ja perunaleipää ja amerikkalaisen mustikkapiiirakan. Että passais tulla jo!
VastaaPoistaPaljonkos niihin risulintuihin ja -siileihin tarvitaan materiaalia? Jätesäkillinen? Ollaan menossa ens viikolla metsälle.
oijoi, mää kuolaan täällä jo, eiköhän sillä jätesäkillisellä jo alkuun pääse, emmää muista ennää... kuulehan tiiä vaikka tiistaina????
PoistaMinäkin sain lopulta testattua tätä reseptiä jokin aika sitten. Tästä tuli heti lempijälkiruokani! Tämä on amerikkalainen klassikko ;) Herkulliset kermapursotukset sinulla =P
VastaaPoistaKiitoksiva kehuista, mukavasti lämmittää mieltä!!!
PoistaMinä olen tehnyt useemmankin kerran Key Lime Pien, ja se on kyllä ihanaa vaihtelua, jotenkin ihan erilaista kuin omat "normileipomukset". Slurps!
VastaaPoistaJuu olihan se kyllä ihan jees, mun limet tais olla vaan hieman normaalia äksympiä, tarttee tehä toistekkin, että saapi vertailukohdan!
Poista