Suussa sulava suklaakakku:
200g voita
200g taloussuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
1 dl kermaa
150 g taloussuklaata
1 rkl voita
Sulata margariini ja suklaa kattilassa sekoittaen, älä kuumenna liikaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaarasvaseos. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi seos vaahtoon kevyesti nostellen. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ( 24 cm) paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia Valmista kuorrutus; kuumenna kerma kattilassa, lisää suklaa ja rasva, sekoita kunnes seos on tasaista, anna jäähtyä ja kaada kakun päälle.
ai niin, heitinhän minä siihen vielä taikinaan pari teelusikallista piparkakkumaustetta, että tulis joulun makua, ja koristeeksi pintaan murustelin piparia! Ja kuudennen päivän puolellehan se hurahti, kun ei oikeen oo tuo pikakirjoitus hallussa!! :)
VastaaPoistaTätä en tee, EN! Mää oon niin hyvä vastustaan suklaakakkua...
VastaaPoistaTee pois vaan, tää on NIIN suussa sulavaa, ja tooosi kevyttä, eihän tähän mee kun pari levyä suklaata, ja jos se vielä lopastaan naamariin hetkessä, niin ei jää harmittamaan!
VastaaPoista