Rahkavoitaikina:
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
250g kylmää voita
1 prk (250g) maitorahkaa
Mittaa monitoimikoneen kulhoon 4 dl jauhoja ja leivinjauhe ja paloittele joukkoon kylmä voi. Säästä loput jauhoista leivontaan. Käytä konetta sen verran, että syntyy murumainen seos. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Ripottele jauhoja pöydälle ja kaavi taikina koneesta pöydälle. Leivo siitä lopun jauhon kanssa sileä neliönmuotoinen kakku. Kääri kakku leivinpaperiin ja siirrä kylmään kovettumaan. Toista käsitteley vielä ainakin kerran, niin saat taikinaan lisää lehtevyyttä
Kaaviloi kylmä rahkavoitaikina jauhotetulla pöydällä levyksi ja leikkaa se viivaimen ja taikinapyörän avulla neliöiksi. Taittele neliöt haluamallasi tavalla tortuiksi, tai vaikka kukiksi ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Vai rupeli! Kukilta nuo minusta paremminkin näyttää. Aikas kauniita!
VastaaPoistaKyllä kuule Kalevassa tässä viime viikolla kerrottiin, että ennenvanhaan on Oulun seudulla sanottu joulutorttuja rupelipullaks, näähän tosin on niitä kukkasia!
PoistaKauniita ovat, mutta ikäväkseni on todettava, etten yhtään tykkää joulutortuista. Se on kyllä aika outoa, sillä kaikki muu makea ja sokerinen kelpaa (ai, marsipaani on toinen inhokki). Jotta jos et mulle tekis niitä...
VastaaPoistaNo voihan yäk, mutku nää oli superhyviä! :D
Poista