tiistai 16. lokakuuta 2012

Suklaa-punajuuripiirakkaa

Tulipahan innostuttua kokeilemaan jotain aivan uutta ja "eksoottista", innostuin kokeilemaan makeaa piirakkaa PUNAJUURESTA!!! :D Aikani netin ihmeellistä maailmaa tutkailtuani tutustuin punajuuren ja suklaan ihanaiseen liittoon. Innoittajana tähän oli Arla Ingmanin kilpailu johon käytettiin Arla keittiön tuotteita ja viikon raaka-ainetta, pääpalkintona häämöttää uusi upea yleiskone, ym.!! Noh eikun ohjetta vääntämään suuret epäilykset mielessä kalvaen, koskaan aiemmin en ollut itse ohjetta vääntänyt, mutta kertahan se ensimmäinenkin! Ja tässäpä tulos, viikkopalkintoa ei ainakaan tupsahtanut, mutta vielähän on se pääpalkinto :D Ei muuta kun rohkeasti  kokeilemaan, tää oli ihan hyvää!! Saa äänestää täällä !!!!!

Suklaa-punajuuripiirakka:

4 kananmunaa
3 dl sokeria                                                       
200 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 tl soodaa
250 g punajuurta raastettuna (raakaa)
200 g taloussuklaata
200g creme fraichea


Kuorrutus

100g sulatejuustoa
1 prk kermarahkaa
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri.Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja suklaa ja sekoita ne keskenään. lisää tähän seokseen myös punajuuriraaste. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivia aineita ja suklaa- voi-punajuuriseosta vuorotellen creme fraichen kanssa ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos uunipannulle ja paista 200 asteessa n 30 minuuttia

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään  ja levitä jäähtyneen piirakan päälle. Pinnalle koristeeksi suklaa tai pähkinä rouhetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti