tiistai 22. tammikuuta 2013

Suklaapiirakka

Suklaapiirakka, mokkapalat ja mitä vielä niitä nimiä onkaan, rakkaalla lapsella monta nimeä. Tämä on ihan varppina se kaikista paras ohje, ainakin mun mielestä. Tää on peräisin jostain -70-80 -luvulta kotikyläni huoltoasemalta, jossa tätä  tehtiin ja meillä on tehty tätä aina, ja muitakin samannimisiä on tullut kokeiltua, mutta tää on se paras, uskokaa pois ja kokeilkaa! :D Ja tästäpä ohjetta kehiin ja vähän kuviakin, melkoisessa kiireessä napattuja...






Suklaapiirakka:

4 munaa
4,5 dl sokeria
2,5 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanillinisokeria
3 rkl kaakaota
300 g voita

kuorrutus:

200 g tomusokeria
4 rkl voisulaa
5 rkl kylmää kahvia
1 rkl kaakaota
1 tl vanilliinisokeria



  1. vaahdota munat ja sokeri
  2. sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata voi
  3. lisää sulatettu voi ( jätä voita 4 rkl kuorrutusta varten), maito ja kuivat aineet vuorotellen muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi ja kaada uunipannulle
  4. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia
  5. tee kuorrutus sekoittamalla kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi
  6. levitä seos jäähtyneen piirakan päälle, koristele pinta nonparelleilla tai kookoshiutaleilla, niinkuin se alkuperäissen ohjeen mukaan pitäisi tehdä. 
  7. anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa paloiksi ja nauti! :)



 Pakko lisätä vielä kuva eilisestä aamuauringosta, joka oli NIIN upea, aivan kuin olis taivaanranta tulessa, kyllä Suomen luonto on kaunis myös talvella!

4 kommenttia:

  1. Älä vaan kerro Vanhalle herralle, että täältä löytyy tämä hnen lempparikakkunsa resepti. Toinen on sitten porkkanapiirakka. Kumpaakin saisin olla tekemässä päntiönään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha herraaa, huhuu, suklaapiirakkaa!! :D Siis totta turiset Rouva, tää on se kestosuosikki ja se porkkanapiirakka myös! Niin ja mites se olikaan, tie miehen sydämeen käy.... pitääkö paikkansa?

      Poista
  2. Tämä kuuluu meidänkin perheen kestosuosikkeihin! Yritän aina pakastaa osan pellillisestä, ja jäiset palat katoavat sitten pakkasesta yksi kerrallaan parempiin suihin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin Mirre, tämä ei kyllä pääse vanhenemaan edes pakastimen kätköissä, jos sen vaikka sinne asti saisi :D

      Poista