maanantai 2. syyskuuta 2013

Teeleivät

Ihan yli-ihanaa, ettei sanonta suutarin lapsilla ole kenkiä pidä paikkaansa, tai kyllähän se toisinaan paikkansa pitää, itse kaupassa työskentelevänä inhoan kaupassa käyntiä ja kaapit ammottavat usein tyhjyyttään. Tässä tapauksessa suutarin lapsilla ehkä löytyykin jonkin sorttiset saapikkaat, nimittäin leipomisen merkeissä. Seiskaluokalla oleva poika aloitti kotitalouden ihan vastikään ja nyt saamme maistella millon mitäkin herkkuja, (blogin nimikin täytyy varmaan vaihtaa pian joksikin muuksi!) ja tänään saimme maistella ihania teeleipiä, todella helppo ja hyvänmakuinen ja nopeakin ohje löytyy Taituri kotitalous 7-9 kirjasta. Sopii pikaiseksi iltapalaksi tai  vaikka yllätysvieraille kaupan käntyn sijalle, tietysti teekupposen kera! Muunsin ohjetta hieman jauhojen osalta, koska meidän kaapissa ei sattuneesta syystä ollutkaan niitä hiivaleipäjauhoja, laitoimme siis tilalle puolet vehnäjauhoja ja toisen puolikkaan sämpyläjauhoja, ja tulos oli pojan mielestä jopa parempi kuin koulussa!






  Teeleivät: 

2 kpl

1 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 maustemitta suolaa
1 rkl öljyä ( tai sulatettua voita)
1 dl maitoa
1 dl porkkanaraastetta
1 dl juustorastetta  

1. yhdistä kuivat aineet
2. lisää öljy, maito, porkkana- ja juustoraaste
3. sekoita ainekset nopeasti taikinaksi
4. lusikoi taikina leivinpaperille kahdeksi keoksi, ripottele päälle vähän jauhoja ja taputtele ne n. 1 cm:n paksuisiksi leiviksi, pistele leivät haarukalla, ettei niihin tule paistamisen aikana kohokuorta
5. paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 13 minuuttia


Helppoa ja hyvää, ainut huono puoli näissä on ohjeen pienuus, eli kannattaa heti suosiolla tehdä ainakin tupla-annos, ellei enemmänkin... nuorempi poikanen kehottikin leipuria heti tekemään lisää, ehkäpä huomenna! Meille laitettiin sitten oikein teet ja kaikki hienon kattauksen kera!

2 kommenttia:

  1. Mää tuun kuokkimaan sun perunat, jos sää tuut pesemään mun ikkunat!!!

    VastaaPoista
  2. Mää tuun kuokkimaan sun perunat, jos sää tuut pesemään mun ikkunat!!!

    VastaaPoista