torstai 26. syyskuuta 2013

Pahuksen hyvää hilloa!

Kasvihuoneeseen kasautui iso kasa kypsiä tomaatteja, puolikypsiä paprikoita ja chilejä, antoipa äitimaa sipuleitakin ihan ison pussillisen, on sadonkorjuun aika! Minäpä siinä miettimään, mitä ihmettä noista tekisin, hyödyllisesti käyttäisin? Jossain oli korviini kuulunut Paholaisen hillo nimike ja kuulin siihen tomaatteja laitettavan... eikun ohjetta metsästämään, yhdistelin sitten paria ohjetta mieleisekseni ja tuloksena pahuksen hyvää Paholaisen hilloa,! Viikossa purkit ovat huvenneet jääkaapista ruuan lisukkeena ja ukkokulta vetelee sitä vallan leivän päällisenä! Potkua sais kuulema olla vielä enemmän, ehkäpä seuraavassa satsissa, kunhan pakkasherran kourista pelastetut loput tomaatit ja paprikat saavat hieman punaisuutta poskiinsa. Tässäpä ystävät minun versioni Paholaisen hillosta, hyvää on, eikä mitenkään vaikeaa valmistuskaan ollut! Suosittelen, jälleen kerran!





Paholaisen hillo




800 g tomaatteja
2 isoa punasipulia
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot kattilaan.

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Pilko sipulit reiluhkoiksi paloiksi (maun mukaan)  Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kattilaan. Anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja kaada hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin, sulje kannet heti.. Säilytä jääkaapissa.

Tarjoa grillattujen liha- ja makkararuokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena.





4 kommenttia:

  1. Voisikohan tuota tehdä ilman paprikoita? Vanha herra väittää, että paprikoista alkaa suu maistua sinkiltä???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tjaa, mitähän tästä tulis ilman paprikoita, tässähän ne on vähän niiku homman juju... tietty voishan sitä kokeilla, laittais vaan paljo sipuleita ja tomaatteja, tiiä kuinka hyvvää tulis? Tuon hillo- ja marmeldisokerin ohjeissa luki jotain sipulin hilloamisesta.. ei muuta kun kokeilemaan!

      Poista
  2. Olin näköjään kirjoittanut saman kommentin kahteen kertaan. Kukahan se meidän perheessä onkaan se pöljä?!

    Nyt on hilloa maistettu ja se on IHANAA! Vanha herra söi heti puoli purkkia eikä mukissut yhtään paprikasta. Tätä täytyy tehdä, nyt kun kerta maistiaiset on saatu. KIITOS!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mää poistin ny sen tuplakommentin ihan kokonaan!!! Vaikka oisko tuo haitannu :) ! Nonnii, määhän sannoin, että se on pahuksen hyvää, ei oo vielä tullu vastaan semmosta tyyppiä, joka ei olis tykänny! Ja kiitoksiva vaan Rouvalle kestityksestä, oli mukavaa!!!!!

      Poista