Kesäkurpitsakeitto:
1 (500 g) kesäkurpitsa
1/2 (n. 100 g) purjoa
3 kookasta perunaa
1 rkl öljyä
7 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 - 2 valkosipulinkynttä
1 tl basilikaa
1 tl rakuunaa
mustapippuria
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
100 g Pirkka Kevyt Italian yritit -tuorejuustoa
n. 1/2 tl suolaa
ruohosipulia
1. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Suikaloi halkaistu ja huuhdottu purjo. Kuori ja lohko perunat.
2. Kuullota purjo öljyssä, lisää vesi ja anna kiehahtaa. Lisää kasvisliemikuutio, hienonnetut valkosipulinkynnet ja perunalohkot. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
3. Lisää kesäkurpitsat ja keitä kypsiksi. Soseuta ja mausta keitto yrteillä ja pippurilla. Sekoita jauhot maitoon ja lisää keittoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti. Sulata joukkoon tuorejuusto ja lisää suola. Koristele ruohosipulilla. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.