sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Havukranssi

Tekasinpa tuossa eilettäin ennen iltavuoroon menua havuisen kranssin, vähän niinkuin poijan luokan joulumyyjäisiä silmälläpitäen, josko tään nyt sinne kehtaa viedä! Tämä on ensimmäinen jotensakkin onnistunut kranssi, tulihan siitä ihan nätti, ainakin kauempaa katottuna! :D Melekonen väkertäminen siinä oli ja takapuoli turrana tuli istuttua rautalankaa kieputtamassa havujen ympärille. Koiratkin taas kerran katto, että on se tuo emäntä seonnu pahan kerran kun puita sisälle kantaa, mutta eipä sitä tarennu ulukonakkaan tehä, oi se tuuli eilen taas sitä luokkaa että sukat pyöri jassa jo sisälläkin! Vinkkejä kranssin tekkoon löysin esim. Suvikummusta, sieltä löytyy myös ihania risuvinkkejä, joihin meikäläinen on myös pahan kerran haksahtanu! Miksikän se risu- ja havuhulluus iskee aina tässä ennen joulua, kun pitäis tehä muutakin, ja näitähän voisi tehä aikaisemminkin syksyllä, noh parempi myöhään... laitanpa tähän vielä kuvan väkertämästäni risulinnusta, ohje niinikään Suvikummusta!



Havukranssi






Risulintu




8 kommenttia:

  1. upeita molemmat, sie reipas tollasia väkertelet joulumyyjäisiin :) mie kudoin kahdet lasten villasukat ja aattelin kahvikakun vielä paistaa... jotensakkin ei ole joulumieli kiirinyt meille asti, niin kovasti meillä sairastellaan..ollaan sairasteltu tai lapset on sairastellu koko syksyn, nyt vuorossa vesirokko :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis, tänään istuin takapuoli turrana melki koko päivän vääntämässä kranssia ja kaikkia risusta, siis ihan järjetöntä, mutku on hurahtanu niin sitte on! Oletpas itekkin ahkeroinut, eiköhän se sukan teko ota enemmän aikaa kun tuo kranssi! :)Eiköhän se joulumieli tupsahda pian teillekin, kaikesta huolimatta! Itellä lähti vähän niiku lapasesta, tuo joulu tällä viikolla. Kun vihdoin saatiin uudemman kerran lunta, jospa se nyt jo jäisi, ja pakkastakin nyt jo on reippaat 20 astetta. Mukavaa joulunodotusta sinulle!

      Poista
  2. Olispa ihana taito osata tehdä tällaisia koristeita!
    Hyvää itsenäisyyspäivää tännekin! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta Monsterille :), näitä kyllä osaa tehä, kun jaksaa vaan istua kieputtamassa rautalankaa ! Kannattaa kokeilla! :)

      Poista
  3. Non niih! Mää haluun kanssa oppia tekemään risulinnun... vink vink!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta ku koivu kumoon ku mää tuun käymään niin katotaan ja netistä löytyy ohjeita, mää ny oon vaan tämmönen räpeltelijä, sulla Rouva tulis varman tooosi hienoja, sullon niin paljon kädentaitoja!

      Poista
    2. Onks sulla moottorisahaa? Meillä nimittäin pitäis kaataa 2 koivuvanhusta...

      Poista
    3. ei mulla oo sahhaa, mutta ukkokullalla kyllä, enkä takuulla uskalla sitä käyttää!! :) Pitäs tietty oottaa että lehet lähtis puista ekaks nii ei tuu lehtikoristeisia lintuja, vaikka sillonhan niillä olis sulat....

      Poista