sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Juustosarvet

Tulipas tässä taannoin innostuttua leipomaan näitä ihanaisia sarvia, näppärä tarjottava vaikka illanistujaisiin. Ohjeen nappasin Pirkan vehnäjauhopussin kyljestä. Näitä saattaa tehdä vaikka juhlia ajatellen pakastimeen valmiiksi ja sitten vaan hoo-hetkellä pikainen sulatus ja lämmitys uunissa, nami nami. Tällä kertaa kaulitsin taikinan ympyräksi ja jaoin sen sektoreihin, joista tuli luonnostaan kolmion muotoisia, ei vaadi liika aivotyöskentelyä! :) Sarviin voisi ajatella myös laittavansa sisään, vaikka muutaman kinkkusuikaleen, sitä en ole vielä tullut kokeilleeksi, mutta seuraavan kerran teenkin kinkkusarvia. Ja ei kun ohjeen pariin!






Juustosarvet:




7 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tlsuolaa
200 gleivontamargariinia tai meijerivoita
50 ghiivaa
2 1/2 dlmaitoa
200 gjuustoraastetta
Voiteluun
1kananmuna
Koristeluun
unikonsiemeniä tai juustoraastetta

Vaihe1
Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi rasva jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Murenna hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää maitoseos yhdellä kertaa jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Vaihe2
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli taikinasta noin 1 cm:n paksuinen levy (60 x 30 cm). Leikkaa taikinasta taikinapyörällä kolmioita. Jaa juustoraaste kolmiolle, kierrä ne rullalle ja muotoile sarviksi.
Vaihe3
Anna sarvien kohota liinan alla. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.


5 kommenttia:

  1. Hitsi miten maukkaan näköisiä juustosarvia.
    Otanpa ohjeen mukaan, tiiä vaikka innostuisin leipomaan.

    Terkuin Arja

    VastaaPoista
  2. Nam miten herkulliselle näyttää! Kinkkusarvista tulee muuten törkeän hyviä myös kun laittaa täytteeksi kinkkusuikaletta, sulatejuustoa ja jotain tuoretta yrttiä :P

    VastaaPoista
  3. ai ihania nam :D pitäs joskus itekki tehä jos vaan joutais ::::DD

    VastaaPoista