perjantai 8. maaliskuuta 2013

Pizzaperjantai

Hiihtolomaviikko alkaa luurata loppuaan, loma tulikin vietettyä muksujen kanssa ihan kotosalla, onko pakko aina mennä jonnekkin?  Kerrankin oli aikaa vain itselle ja perheelle, ei tarvinnut säntäillä milloin minkäkin asian perässä, tää on sitä oikeaaa akkujen latausta, sanon minä! Käytiin kuitenkin eilen vähän kahtelemassa nuita isomman kylän tuulia ja marketin kirjahyllystä mukaan lähti Ulla Svenskin Lempileivonnaiset -kirja. Sitä onkin tullut hypisteltyä useamman kerran ja nyt siihen lankesin, enkä suotta, kirjahan on täynnään toinen toistaan ihanmpia leipomuksia ja kaikkia tekis mieli kokeilla, ja heti! 





Noh, tänään sitten tuumasta toimeen ja leipomaan! Tuotoksia tuli saateltua kasaan ihan useamman sorttisia, mutta tämän pizzan ajattelin jakaa teidänkin kanssa rakkaat ystävät, ihan näin perjantain kunniaksi! Ohje on tosiaankin Ullan kirjasta, mutta minullakin tämä ohje on ollut jo useamman vuoden ajan, tosin ikäänkuin unohduksissa jonkin aikaa. Nyt se kuitenkin putkahti kirjan myötä esiin ja sitä oli tehtävä ja ai kun tuli hyvää!!!
Kirjassa pizza on Pekan pizza -nimellä, ja minun suurpiirteisessä ja rispaantuneessa reseptivihossani, se kulkee nimellä Pannupizza, nimetäänpä se nyt sitten tähän vielä yhdistelmänä, eli;

Pekan pannupizza:

Pohja:
2,5 dl maitoa
80 g voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
 
Täyte :
500 g  jauhelihaa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
400 g tomaattimurskaa
3 tl pizzamaustetta
2 tl chilijauhetta
2 tl aromisuolaa
2 tl mustapippuria

 Päälle:
1 tlk (227g) ananaspaloja
170 g Aura-juustoa
300 g kermajuustoa

Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulit ja herkkusienet, lisää täytteeseen tomaattimurska ja mausteet ja anna hautua pannulla kannen alla, sen aikaa kun teet pohjataikinan.
Sekoita sulatettu rasva kädenlämpöiseen maitoon.. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon, vaivaa hieman.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle, levitä täyte päälle ja lisää anankset, aurajuusto ja juustoraaste.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. Herkuttele raikkaan salaatin ja juoman kanssa!


Minun versiossani puuttui tällä kertaa ananakset ja tomaattimurskan tilalle huuhtelin ketsuppipullon jämät, ja hyvää tuli näinkin, mutta seuraavalla kerralla muistan ostaa myös ananakset ja tomaattimurskan, että saan vertailukohdan! :)

 Hauskaa viikonloppua kaikille ja hyviä hiihtokelejä!

Päivi




6 kommenttia:

  1. Vanha herra just eilen vienosti ja kainosti kyseli, josko meillä voitaisiin joskus tehdä pitsaa. Minä siihen, ettei ole kunnon ohjetta. Nyt en siis voi totakaan veruketta enää käyttää...

    VastaaPoista
  2. Juu ei mitään tekosyitä, tää on ihan liian helppo tehä, ja nopee!!! :) Ja tie miehen sydämeen käy vatsan kautta! :)

    VastaaPoista
  3. Kohotetaanko taikinaa/pohjaa missään vaiheessa? Näyttää kyllä herkulta!
    t. Elle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eihän sitä kohotella, kun käytetään leivinjauhetta, siksi tämä onkin tosi nopea tehdä! Terv Päivi

      Poista
  4. Oliskohan kotiin kuljestusta näin lauantaisin ;) Mielellävi tilaisin tälläisen =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, mikäs ettei! Paitsi taitaa olla tuota taivalta sen verta pitkästi, jotta kerkeis pizza jäähtyä! :D

      Poista