sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Suklaakakkua

Hyvin suunniteltu on puoliks tehty, eikö vaan? Tämän suklaakakun tekoa tuli suunniteltua vähän pidemmän aikaa, ei vaan jotenkin saanut aikaseksi ja toisaalta ei tätä kakkua tuu ehkä tehtyä ihan vaan omalle väelle. Viime viikonloppuna oli kuitenkin syöjämateriaalia tarjolla, joten kakku kehiin! Tää oli todella helppo tehdä, melkeen vaan heittämällä tehty, ja ah NIIN hyvää!!! Vaniljajäätelö kruunasi koko herkun, tietty joku marjakastike tms. olis ollu myös poikaa, mutta sitä en ennättänyt kasailemaan tällä kertaa, ehkäpä ensi kerralla! Ohjeen nappasin Mustikkasuun blogista.







Maailman paras suklaakakku (Sikke Sumari)

    3 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    1 tl suolaa
    2 dl kaakaojauhetta
    3,2 dl sokeria (reilu 2 dl)
    2 dl fariinisokeria
    3 dl (n. 150 g) tummaa suklaata rouhittuna
    2 dl sulatettua voita
    4 munaa
    1 dl espressokahvia

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Sekoita yhdessä kulhossa keskenään kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe, sokeri, fariinisokeri ja suklaarouhe) ja toisessa kulhossa märät aineet, yhdistä sitten kuivat aineet märkiin. Kaada irtopohjaiseen, n. 24-senttiseen vuokaan ja paista n. 30 minuuttia, kunnes kakku on melkein kypsä, mutta sisältä vielä kostea. Tarjoile esimerkiksi marjojen ja jäätelön kera.



Mustikkasuu oli jättänyt sokerista 1 dl:n pois, ja niin tein minäkin ja kahvina käytin ihan tavallista vahvaa kahvia. Kakkua paistoin noin 35 minuuttia, ja kakku olisi ehkä saanut jäädä hieman kosteammaksi, seuraavalla kerralla kokeilen 30 minuuttia, paistoaika on varmaan uunikohtainen! Mutta lopputulos oli YLIHYVÄ, ja tekotapakin kun oli vähän turhankin iisi, voi olla, että tätä tulee tehtyä muulloinkin! NAM!

3 kommenttia:

  1. Meillä syödään siis viikonloppuna sun pitsaa ja sun suklaakakkua. Kohta Vanha herra muuttaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta ku tervetulua, voihan se Rouvakin siinä sivussa tulla! ;) Meillon kyllä aikaste pieni mökki, mutta sopu sijaa tekee!!!

      Poista
  2. Pitsaa en viikonloppuna tehnyt, kun vanha herra toi kauppareissullaan kaksi pitsaa lähipitseriasta. Mutta suklaa kakkua tein! Tuu kurkkaamaan...

    VastaaPoista