torstai 7. kesäkuuta 2012

Raparperipiirakkaa


Tekasinpa tuossa kevään /kesän ( missä se muuten luuraa?!) ensimmäisistä raparpereistä piirakkaa nam!!!! Tällä ohjeella tulee myös mitä mainioin omenapiirakka, varmasti hyvää myös marjoista!

Raparperipiirakka:  (pyöreään piirakkavuokaan, tuplamäärillä uunipellille!)

150g  voita
1,5dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kevytkermaa (tai maitoa)
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

päälle raparperiä (tai omppuja) ripaus fariinisokeria



1. vaahdota huoneenlämpöinen  voi ja sokeri kevyesti.
2. lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet voi-sokerivaahtoon
3. ota erilleen n. 1dl taikinaa ja lisää lopputaikinaan kananmuna ja kerma, sekoita tasaiseksi.
4. levitä pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja laita päälle raparperiä haluamasi määrä, ripottele raparperien päälle hiukan fariinisokeria ja erilleen otettu muruseos
5. paista 200 asteessa n. 30 min.

nautiskele vaikka vaniljakastikkeen kera!! :)







Kuva on kyllä hirvittävä kötöstys, mutta eiköhän tästä pääasia selvinne  !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti