keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kuninkaallinen kääretorttu

Hajosiko moposi, eikun yleiskoneesi? Siis näin taisi meillä käydä, kun aloin eilen tekemään tätä kuninkaallista kääretorttua, rakas Kenwoodini ei sanonut sanaakaan, kuului vain pientä ritinää HUI! Onneksi olin hankkinut jonnin sorttisen käsivatkaimen muuan aika taaksepäin! Kyllä sitä vaan on kuin kynsille lyöty, kun tekniikka pettää, sitä kun on tottunut mittailemaan aineita  ja vaikka facebuukkaamaan koneen vatkaillessa! Kamalaa, nyt jouduin olemaan läsnä hela tiden! Noh, sainpa kuitennii jottain aikaan, eli kääretorttupohjan vatkatuksi ja uuniin! Ja että mitäkö erikoista tässä tortussa nyt sitten on? No, ei kai mitään, muuta kun mikrosin näppäränä tyttönä kääretorttuun hillon, ihan itse ja omista marjoista! Tuli muuten varmasti parasta hilloa mitä oon ikuna maistanut, mustikoista ja mansikoista -Kuningashilloa? Siitä nimi kuninkaallinen! No niin, elikkä ohjetta kehiin: 


Kuningaskääretorttu:

Hillo:
250 g (n. 5di) pakastemustikoita ja -mansikoita 
1,5 dl hillosokeria

Laita kohmeiset marjatja ja hillosokeri noin kahden litran vetoiseen mikron kestävään kulhoon. Kuumenna täydellä teholla n 8 minuuttia, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos kuplii. Sekoita kerran keittämisen keskivaiheessa ja lopuksi huolellisesti. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta. Anna hillon jäähtyä, jolloin se kiinteytyy.

Hillon ohje täydellisenä Dansukkerin sivuilta!




Torttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja 
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon keskenään sekoitetut vehnä- ja perunajauhot, sekä leivinjauhe varovasti nostellen. Paista uunissa 225 asteessa vajaa 10 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.







 Täyte:


1/2prk Arla Ingmanin kermarahkaa 
1/2 prk  (1dl) vispikermaa
1/2tl vanillinisokeria

 Vaahdota kerma ja sekoita kermarahkan kanssa, levitä keittämäsi hillo jäähtyneen kääretorttulevyn päälle ja kermarahkaseos sen päälle ja kääri rullalle, anna tortun tasaantua jääkaapissa n. tunti ennen tarjoilua!

P.S. jos teit rahkakermaseoksen koko purkeista ja hilloa jäi yli niinkuin minulla, sekoita keskenään, tulee ältsin hyvää jälkkäriä, yum yum!!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti