torstai 8. marraskuuta 2012

Muhevat porkkanasämpylät

Tekaisinpa tuossa satsin muhkeita porkkanasämpylöitä, ohjeeseen törmäsin lokakuun Ruoka Pirkassa. Näistä tulikin toooosi hyviä, kannattaa kokeilla!








Muhevat porkkanasämpylät:


1 pkt 500g Pirkka Luomu porkkanasosetta
1tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa  ( laitoin siirappia)
2 dl Pirkka Luomu grahamjauhoja
1 ps (11g) kuivahiivaa
n. 7 dl Pirkka hiivaleipävehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
(1 dl rusinoita)


  1.  Lämmitä porkkanasose noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon suola ja hunaja. Lisää grahamjauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy (ja rusinat) alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Nujerra ilmakuplat taikinasta ja leivo taikina sämpylöiksi. Kohota sämpylät hyvin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. 

2 kommenttia:

  1. Onpa kauniin värisiä! Mahtoivat viedä kielen mennessään :P

    VastaaPoista
  2. maku ja väri olivat tosiaankin kohdallaan, nam! :)

    VastaaPoista