keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Koko Suomi leipoo -tiikerikakkua ja grammapuntari

Jokaisen itseään kunnioittavan kotileipurin täytynee osata tehä tiikerikakkua, näin ainakin ohjelmassa annettin ymmärtää! Noh minäpä siitä tyrmistyneenä ja tehtävän  vaikeutta teeveestä ihmetelleenä, tartuin härkää sarvista ja klikkailin itseni ohjelman kotisivuille ihmettelemään tiikerikakun ohjetta. Mitähän ihmeellistä siinä mahtaa olla, kun tuomareille ei oikein tuntunut kelpaavan mikään, ja leipureillakin näytti olevan vaikeuksia kakun kanssa. Kun avasin ohjeen huomasin sen olevan hieman erilainen kuin omani, sokerina käytettiin tomusokeria ja mää tollo kun oon aina laittanu normisokeria.... toinen ihmetyksen aihe ohjeessa oli ainesten grammamäärät, no eihän mulla ees oo sitä tikitaalivaakaa! Siinäpä yksi hyvä syy lisää kaupunkiin  suuntautuvalle matkalle, grammapuntari saa nyt luvan syrjäyttää vanhan mekaanisen, sen avulla kun ei voi tätä kakkua leipoa!


Uus elektroninen vaaka, nyt meillä mitataan gramman tarkkuudella!



Sitten itse asiaan, eli kakkuun ohje löytyy täältä, mutta kopioinpa sen tännekin.

Koko Suomi leipoo -tiikerikakku:


Ainekset:

125g voita
220g tomusokeria
165g munia
220g jauhoa
5g leivinjauhetta
55g maitoa
15g kaakaoa

Tee näin:

Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi yleiskoneessa, lisää munat yksitellen, lisää kuivat aineet ja maito. Ota osa taikinasta ja mausta/värjää kaakaolla.Voitele ja korppujauhota vuoka. Täytä massoilla ja paista 170 asteisessa uunissa.  Minun kakkuni viivähti uunissa vajaan tunnin, noin 55 minuuttia.

Telkkarissa leipureilla aikaa oli 1,5 tuntia, oma aikani jäi mittaamatta, mutta luulenpa selvinneeni annetun ajan puitteissa. Omat tuomarini himoitsivat kakkua jo kuumana, mutta näpit pidettiin erossa seuraavaan aamuun ja aamupalaksi meillä tarjoiltiinkin tänään tiikerikakkua ( hyvä aloitus koulupäivälle!) .Tuomareilta ei kommentteja paljon herunut, kun arvosanoja kyselin, oli vastauksena "emmätiiä", jotain kakusta kertonee kuitenkin se, että aamupalalla kakusta katosi ohimennen melkein puolet! Mun mielestä kakku oli ihan jees, ei ehkä mitään tajunnan räjäyttävää, seuraavalla kerralla tupsautan sekaan ehkä hyppysellisen vaniljasokeria! Vertailun vuoksi täytynee piakkoin tehä sillä omalla ikivanhalla ohjeella tikrua. Pläjäytänpä tähän nyt sitten kuvakavalkadin arvosteltavaksenne, onkos tiikerillä raidat kohillaan? 
Hatun nosto teevee-leipureille, onhan tilanne ihan pikkuisen erilainen, kun minä leivon kotona rauhassa, ilman paineita ja he kameroiden valvovan katseen alla. Itselläni olisi varmasti jäänyt siinä tilanteessa kakku varmaan tekemättä!






Ai niin onhan tähän samaan syssyyn vielä pikaisesti kerrottava eilisestä huippukokouksesta! Tapasimme Zakuskapöydän Vanhan Rouvan kanssa ihan livenä ja kotiin viemisiksi sain häneltä purkillisen ihanaa kuivattua Lipstikkaa! Rouvaa kiitän suunnattomasti huipputarjoilusta ja laadukkaasta seurasta!





6 kommenttia:

  1. Enpä minäkään oo koskaan käyttänyt tiikerikakkuun tomusokeria :O Kakkusi kieltämättä näyttää niin houkuttelevalta, että taidanpa kokeilla minäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu tää oli kyllä varsin ainutkertaista ja uutta tää tomusoskeri mutta enpä voi moittia, se tuntui koostumuksessa....

      Poista
  2. Kiitä onneasi, etten sisällyttänyt huippukokouksen menuuseen omatekemää tiikerikakkua! Minä en nimittäin osaa tehdä sitä - enkä kyllä mitään muutakaan kuivakakkua.

    Juu seura oli huippukokouksessa niin henkeäsalpaavaa, että näin siitä unta seuraavana yönä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitin pittää kuule ottaa vissiin kuivakakku- ja risulintukurssi :D järjestellään se sitte täällä meillä... vai olin mää NIIN vaikuttava, toivottavasti en kuitenkaan painajaisten merkeissä! :D

      Poista
    2. Kävin taas noolaamassa koivuja, mutta ne ei kiusallaankaan halua pudottaa lehtiään. Raahasin risujen sijasta pihaan kuusen ja männyn!

      Juu ja se uni oli ihan naurettava!

      Poista
    3. nooh, eiköhän ne ennen joulua ne lehtensä pudota! :)

      Poista