torstai 17. lokakuuta 2013

No onkos tullut kesä...

eiku talvi, tai miten sen nyt ottaa, tänään tupsahti ensilumet tälle seudulle. Maa on ihan valakiana ja mulla on jäätelöä pakkasessa ja ihan itte tehtyä! Tää mustikkajäde nappaa kielen mennessään, eikä oo ees vaikee tehä. Tein ekan kerran tätä jo kesällä, mutta se jäi sillon jostain syystä postaamatta, joten viimeistään nyt on sen aika! Tähän jäätelöön ei tarvii jäätelökonetta, ihan sähkövatkain ja pakastin riittää ( kohta ei varmaan tarvii sitä jälkimmäistäkään välttämättä!) . Ohje on bongattu jostain blogista, nyt ei kyllä oo minkäänlaista hajua mistä. Tarve kotijäätelöön tuli megamäärästä kananmunan keltuaisista, joita jäi yli katastrofaalisesta macarons-kokeilusta, joka on taas luku sinänsä! Heitetäänpä tästä nyt ohjetta kehiin, niin pääsee toisetkin kokeilemaan!




Mustikkajäätelö


6 dl kuohukermaa

4 kananmunan keltuaista

2,5 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

200 g mustikoita



Kaada kerma paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen lähes kiehuvaksi. Lisää sokeri ja

sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Nosta kattila pois liedeltä. Sekoita keltuaiset kevyesti ja lisää kerman

joukkoon koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehumispisteeseen. Älä keitä.
.
Soseuta mustikat ja lisää ne kerma-keltuaisseokseen. Mausta seos vaniljasokerilla. Kaada seos

pakastuksen kestävään astiaan ja laita pakastimeen. Kun seos on reunoiltaan jäätynyt, vatkaa seosta

 sähkövatkaimella. Toista 3 kertaa jäätymisen aikana ja anna jäätyä loppuun asti.

2 kommenttia:

  1. No voi apua! Yks tekee ite jäätelötkin... ei mun hermoilla vaan vatkailtais ja jäädyteltäis ja vatkailtas... Mut mää kyllä söisin tätä, kun tuun käymään. Varaa tarpeeksi ;)

    Ai niin, meillä ois maa-artisokkaa niin maan p-leesti, jos niin kun kiinnostais. Voisit ens keväänä istuttaa puutarhaan, niin ei tarviis kaupasta hommata. Ne voi nytkin vielä haudata maahan - jos ei siis routa ennätä ennen maahanpanijaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei tää ollu paha tehä, muisti vaan käyä väliin vatkaamassa :) ... pijämmä korvan takana jäätelönhimon! Hiivatti ne sokat vois olla mielenkiintoset, _sokka irti.... ja maahan...

      Poista