sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Min älskling-leivokset


Törmäsinpä tässä päivänä eräänä Juhlattaren kakkublogissa herkullisen näköiseen piirakkaan, leivoksiin ja tänään niitä sitten testasin ja vuosi alkoi siis samaan tapaan kuin ennenkin, ei tietoakaan terveellisyydestä! Tää on siis jotain todelliseen makean nälkään! Veljentyttäreni teki meille vielä tämän kaveriksi todella äkkimakeat pläjäykset; vaahtokarkkikaakaot, siinäpä ei kaloreita, saatikka hiilareita laskeskeltu vaan herkulteltiin oikein olan takaa! Kopsasin ohjeen ihan suoraan Juhlattarelta, ilman mitään muutoksia, mutta tästäpä herkullinen vuosi alkakoon!

Vaahtokarkkikaakao





Pohja: 
150g voita
2 kananmunaa
3dl sokeria
2-3rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4.5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2dl maitoa

Täyte:

2dl valmista vaniljakiisseliä (1pss vaniljakiisselijauhoa+ 2dl kylmää maitoa )
150g voita
1rkl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria

Päällinen:
75g voita
2rkl valmista jäähtynyttä kahvia
1rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
3.5dl tomusokeria

päälle koristeeksi strösseleitä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja voi munasokeri vaahtoon. Paista noin 20 minuuttia .

Tee sillä välin täyte:

Anna voin pehmentyä. Valmista vaniljakastike. Lisää voin sekaan vaniljasokeri ja tomusokeri. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita tomusokerivoiseos vaniljakiisselin kanssa sekaisin. 

Kun pohja on paistunut, anna sen jäähtyä. Jaa pohja kahteen osaan. Levitä toiselle pohjalle vaniljavoi-täyte. Nosta toinen pohja kanneksi. 

Valmista kuorrute:

Sekoita kaikki aineet keskenään, tomusokeri viimeisenä. Levitä kuorrute kakun päälle


1 kommentti: