sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Key lime pie

Syyskuun Pirkassa törmäsin kummajaiseen Key lime pie, koskaan moisesta kuullukkaa. Aikani ohjetta töllisteltyäni ja hommaa suunniteltuani ( hyvin suunnitetu on puoliks tehty) sain vihdoin syyn toteuttaa
kokeilun, kummitytön synttärit, vienpä sine tuliaisiksi piirakan. Ainekset on kyllä ihan älyttömän yksinkertaiset, ohje helppo toteuttaa, kiitokset vaan ohjeen kehittelijälle ja makukin vallan mainio, tätä tarttee tehä toistekkin ja voishan tuota kokeilla vaikka vaihtamalla limen lemoniksi, millaistahan siitä tulis, lurps! Mutta nyt ohjeen kimppuun alkuperäinen ohje löytyy  täältä, mutta kirjoitanpa sen muistiksi tännekin.







Limettipiirakka

Pohja:
200g Digestive-keksejä
75 voita sulatettuna

Täyte:
4 kananmunan keltuaista
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
1,25 dl limetinmehua (2-3 limettiä)
2 tl limetin raastettua kuorta

Koristeeksi:
1-2 dl kuohu- tai vispikermaa
limetin viipaleita
limetin raastettua kuorta tai kiiviä viiaploituna


Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa, lisää voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja vähän myös reunoille.. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia
Vatkaa keltuaisten rakenne rikki, ja lisää keltuaisten sekaan kondensoitu maito ja limetin mehu ja kuoriraaste, sekoita tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte pohjan päälle.
Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia, piirakan keskustan kuuluu vielä hieman heilua tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä se jääkappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mielellään yön yli.
Koristele piirakka kermavaahdolla ja limetin viipaleilla. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.

8 kommenttia:

  1. Oli pakko tulla heti kurkkimaan sun blogia! :-) Tein kans tätä limepiirakka muutama viikko sitten ja oli kyllä tosi hyvää :-) Ei kerennyt edes kuvia ottamaan, kun jo katosi kakkulautaselta :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa vaan, täähän on TOOOSI kivaa, kun oli tupsahtnyt näin lujasti kommentteja!!! Ja tää oli tosian hyvvää, ! Semmonen lemon pie marengin kera on kans ylihyvää, sitäpä tehhään kyllä kohta!!

      Poista
  2. Mää tein sulle maapähkinäpikkuleipiä. Paan vielä suklaakuorrutuksen... joo ja bostonkakun tein ja perunaleipää ja amerikkalaisen mustikkapiiirakan. Että passais tulla jo!

    Paljonkos niihin risulintuihin ja -siileihin tarvitaan materiaalia? Jätesäkillinen? Ollaan menossa ens viikolla metsälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oijoi, mää kuolaan täällä jo, eiköhän sillä jätesäkillisellä jo alkuun pääse, emmää muista ennää... kuulehan tiiä vaikka tiistaina????

      Poista
  3. Minäkin sain lopulta testattua tätä reseptiä jokin aika sitten. Tästä tuli heti lempijälkiruokani! Tämä on amerikkalainen klassikko ;) Herkulliset kermapursotukset sinulla =P

    VastaaPoista
  4. Minä olen tehnyt useemmankin kerran Key Lime Pien, ja se on kyllä ihanaa vaihtelua, jotenkin ihan erilaista kuin omat "normileipomukset". Slurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu olihan se kyllä ihan jees, mun limet tais olla vaan hieman normaalia äksympiä, tarttee tehä toistekkin, että saapi vertailukohdan!

      Poista