torstai 14. marraskuuta 2013

Pikkujoulukakku

Tulipas kutsuttua pari työkaveria kyläilemään tässä taannoin ja siitäpä se alkoikin armoton vääntäminen, mitäpä heille tarjoisin... lehdet lehteilin ja netinkin varmaan läpi kolusin ja niistä kaikista yhistelin ; Pikkujoulukakku, se olis päivän sana! Kinuskikissalta nappasin vinkin laittaa piparkakkumaustetta kakkupohjaan, tässä tapauksessa kääretorttupohjaan, koska aikaa oli rajallisesti. Kääretorttupohjan sitten jäähdyttyä taiteilin täytteet kasaan, tyylillä mitä kaapista löytyy, ja kaapistahan löytyi suklaatia (nami), tuorejuustoo, kermaa (tietty), puolukoitakin pakkasesta kaivelin. Niistäpä sitten täytteet sekoittelin, ja kippoon kakun kasailin, vaniljamaidolla sen kostuttelin, välillä jopa maistella lipaisin. Sittenpä latasin kakkusen jääkaappiin odottelemaan seuraavaa päivää, seuraavana päivänä sitten kumosin kipon ja kas kakkuhan se siinä!



Siihenpä sitten kuorrutusta ja koristeita kiireellä kehittelemään, tytöt olivat jo pian ovella ja koko mökkikin vielä ylösalaisin (ylläri!). Kermavaahdot kakkusen pinnalle suhautin ja sokerimassan pinnaksi kaulitsin, ja muutaman lumihiutaleenkin muotilla tekaisin, lopuksi vielä pikkasen tomusokeria pintaan lumeksi ja kakku oli valmis. Edessä enää jännin osa, millepä mahtaa kakkunen maistua, onhan tää nyt eksotiikkaa ja mukavuusalueelta poikkeamista kerrakseen, piparinmakuinen kakku sehän on kuin joulukuusenpallo. Maku oli kyllä hyvä, vaikka itte sanonkin, suklaa on super ja puolukka ihan paras, ja pipariltakin se maistui. Pahnan pohjimmainenkin ihastui siihen siinä määrin, että äiti sai kakkutilauksen, tai voipihan se olla, että herra suoriutuu kakun teosta ihan itte, kunhan vaan ainekset hälle hommaan. Ainut asia mikä tässä jäi kaivelemaan, tuo hiivatin sokerimassa, että se on ällöä, millä ihmeellä sen korvaisi, kermalla ei tuu samaa tulosta, olisko kellään ehdotuksia??? Kommentteja kehiin maholliset lukijat PLIIS!!! Mutta asiaan kaiken löpinän päälle, ohjeita kehiin, eikös juu! Ja foto valmiista, tulee!


Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.

Täyte 1
2 dl (n.200g) puolukoita
2 dl vispikermaa
100g tuorejuustoa (maustamaton)
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä


Laita liivatelehdet likoamaan veteen. Vaahdota kerma, sekoita tuorejuusto kermavaahtoon ja mausta sokereilla ja puolukoilla, sekoittele vaikka vatkaimella niin, että puolukat hieman rikkoontuvat, niin saat täytteeseen enemmän väriä ja makua. Sulata liivatteet pieneen määrää kiehuvaa vettä ja lisää tasaisena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.

Täyte 2
2 dl vispikermaa
100g tuorejuustoa (maustamaton)
125g suklaata (taloussuklaa on hyvä!)
Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää seokseen sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.

Kostutukseen:
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

 Sitten vaan kasailet kakkusen tuorekelmulla vuorattuun kuppiin leikkaamalla sopivia paloja pohjasta ja kostuttelet vaikka vaniljamaidolla, väliin vielä kun heittelet täytteet ja kipon yöksi jääkaappiin nakkaat muhimaan, ompi aamulla kakku valmis kumottavaksi,.Sitten vaan kermavaahtoo pintaan sutaiset ja sokerimassan pinnaksi kaulitset  ja sieväksi silottelet, vielä muutaman lumihiutaleen koristukseksi pintaan liimailet ( vaikka kananmunan valkuaisella tai sokerikuorrutteella) vielä pienoinen tupsaus tomusokeria sihdin läpi loppusilaukseksi ja kekkerit voi alkaa!
HYVÄÄ PIKKUJOULUA!





8 kommenttia:

  1. Voi ihanuus! Tuo on kyllä niin suloisen jouluinen, ettei tosikaan :)

    VastaaPoista
  2. Kylläpäs sitä rouva on runollisen kaakkukuvauksen kirjoittanut! Mutta olisin määkin runollinen, jos noin kauniin kaakun saisin aikaiseksi - ilman sokerimassaa, tosin. Mitä sen tilalle? SUKLAATA!!! Kysytkin vielä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta rouva hyvä, suklaa ei oo punanen! Eikä siitä saa sileää, suklaa ei ole oikea vastaus! Jatkamme vielä miettimistä, se olis hyvä jos päällinen vielä maistuis piparille.... -piparkakkutaikinako tähän on ratkaisu, paitsi sekään ei o punanen, sokerimassa vetää siis toistaiseksi pidemmän korren! Jatkamme vielä iettimistä siis! Runoratsu Reima otti ja karkas vähän käsistä tätä stooria kirjottaessa, liekö sukuvika?

      Poista
  3. Ihanasti oli ratsun siivet kantaneet! Kovin hauskaa tuo oli lukea. Aivan tuli piparin maku suuhun. Luomistyötä parhaimmillaan! <3

    VastaaPoista
  4. Oi, itselläkin on nuo muotit kaapissa. Tämmöinen kakku sopisi myös uuteen vuoteen esim. sinisenä ;) Tuo koristelu on tosi kiva =) Kiireessäkin voi onnistua hyvin. ;) Ja piparinmakuista kakkupohjaa pitää ehdottomasti testata!
    En itsekään pidä sokerimassan mausta. Kokeileppas suklaasta/candy meltseistä tehtyä massaa ;) Maistuu tosi ihanalta. Ei ole aivan yhtä helppo työstää, mutta ei mielestäni vaikeakaan. Vähän kuin marsipaani. Tai fudgekarkeista tehty massa on myös tosi ihana. Blogissani on ohjeet niihin kategoriassa "kuorrutukset". =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vaan vinkistä monsteri, täytyypä laittaa korvan taakse!

      Poista
  5. Kiitoos hirmuisen paljon! : ))

    Oi miten nätti kakku tämä :) Mä en kans sokerimassan mausta tykkää yhtään, mutta kyllä siitä vaan hienon näköisiä kakkuja saa. Ihanan jouluinen tää kakku tosiaan kyllä on! :)

    VastaaPoista