sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukalenteriko?

Kaikilla itseään kunnioittavilla bloggaajilla näyttää olevan joulukalenteri ( tai ainakin sille musta tuntuu!). Nooh, olisinko minäkin itseäni kunnioittava? Yritänpä olla, luukkuja kalenteriini ei todennäköisesti kerry kahtakymmentäneljää... suuresti epäilen, en ainaskaa kerkee joka hiivatin päivä leipomaan tai kokkamaan jotain jouluista, mutta yritetään. Saatanpa napata jotain muutakin kalenteriini kuin syötävää, katellaan! Mutta avaanpa nyt sitten oman THE JOULUKALENTERINI ihka ensimmäisen luukun, hyvää ensimmäistä adventtisunnuntaita samalla kaikille toivotan, mutta raotetaanpa luukkua... nuuh, täällähän tuoksuu piparille!






Luukun takaahan paljastui niinkuin tuoksukin jo vihjasi, pipareita... ihana joulun tuoksu!

Heitetäänhän vielä ohjetta perään, testasin tätä ohjetta ensimmäisen kerran ja ohje paljastui vallan mainioksi, hieman erilainen mukaan rapsutellun appelsiininkuoren ansioista.


Appelsiinipiparit

4,5 dl sokeria
3 munaa
1 dl (vaaleaa) siirappia
400 g voita sulatettuna
3 dl perunajauhoja
9 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1/2 appelsiinin raastettu kuori
3 tl ruokasoodaa
n. puoli ps (a 15g) piparkakkumaustetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää siirappi ja sulatettu margariini.Sekoita jauhot, mausteet ja ruokasooda keskenään. Lisää vaahtoseokseen. Anna taikinan levätä kylmässä. Paista pipareita 225 asteessa n. 8 - 10 minuuttia. Jätä pipareiden väliin hieman reilummin tilaa pellille, ettei tuu siamilaisia pipareita, niinkuin mulle kävi :)
Tästä se alkaa, hyvää ja sopivasti touhukasta joulun odotusta kaikille!


7 kommenttia:

  1. Heheee... Mullakin on joulukalenteri... Nimittäin Lidlistä ostettu suklaakalenteri :D Se saa piisata ja siitä tuskin kannattaa kirjoittaa :) Vaikka lähes joka päivä jotain kirjoitankin, niin en millään jaksaisi jakaa 24 jouluista ohjetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, mulla ei oo sitä suklaakalenteria, enkä enää noille "isoille" miehillekkään enää ostanut, aikoivat tyytyä suklaakarkkiin päivittäin! :) Sapa nähä kuinka mun kalenterin käy, yöunet tämä ainakin vie :D

      Poista
    2. Elä turhaan stressaa :) Laitat just niin monta luukkua, kun hyvältä tuntuu.

      Poista
  2. Mun on ihan turha tehdä pipareita, kun joudun (oi mikä raskas velvollisuus) ite ne kaikki syömään. Vanha herra ei niistä perusta. Mut nää vois olla kälmejä...

    Aattelin kuiteskin ekas tehdä kaneliässiä mummun reseptin mukaan. Pullaakin pitäisi leipoa, koska kaikki kanelipullat ovat kadonneet mitä omituisimmalla tavalla...

    Kivaaaaaaaaaa, jos sulta tulee postia joka päivä. On ikivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heeiii, mutta vieraathan on sitä varten, että niille syötetään, muuten tuli mieleen, suklaapiparit, millaisiahan ne ois??? Oon muuten laittanut Rouva hyvä sulle ee mailia jo aikaa sitten, oletkos sattunut huomaamaan?

      Poista
    2. Oon saanut postia. Just kaivoin poistilootan lumen alta ;) Vastasinkin...

      Poista