perjantai 6. joulukuuta 2013

Vielä on viitonen...

kahviin ja kakkuun! Hahhaa, luulitteko että unohdin/ laiskistuin??? Ähäkutti, kerkesinpä sittenkin, tosin viime minuuteille meni, tää viikko on ollu NIIN sata lasissa -viikko. Se kun painaa tuo suuri juhla jo niskaan ihan tojen tevolla, se sitten näkkyy meikäläisen työssä ja arjessakin sitä myötä. Huomisen itsepäisyyspäivän kunniaksi aattelin tekasta suklaisen kaakkusen, mutta kuinkas kävikään, kakku oli kadonnut parempiin suihin, kun äippä kävi luokkakamujen tapaamisessa iltasella, elikkä joudumme varmaan loihtiaan jotain uutta huomenissa, We´ll see! Mutta asiaan, että keretään vielä tämän vuorokauden puolella! Luukusta VIIS lötyy suklaakakku siis!




Suussa sulava suklaakakku:

200g voita
200g taloussuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

1 dl kermaa
150 g taloussuklaata
1 rkl voita

Sulata margariini ja suklaa kattilassa sekoittaen, älä kuumenna liikaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaarasvaseos. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi seos vaahtoon kevyesti nostellen. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ( 24 cm) paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia Valmista kuorrutus; kuumenna kerma kattilassa, lisää suklaa ja rasva, sekoita kunnes seos on tasaista, anna jäähtyä ja kaada kakun päälle.

3 kommenttia:

  1. ai niin, heitinhän minä siihen vielä taikinaan pari teelusikallista piparkakkumaustetta, että tulis joulun makua, ja koristeeksi pintaan murustelin piparia! Ja kuudennen päivän puolellehan se hurahti, kun ei oikeen oo tuo pikakirjoitus hallussa!! :)

    VastaaPoista
  2. Tätä en tee, EN! Mää oon niin hyvä vastustaan suklaakakkua...

    VastaaPoista
  3. Tee pois vaan, tää on NIIN suussa sulavaa, ja tooosi kevyttä, eihän tähän mee kun pari levyä suklaata, ja jos se vielä lopastaan naamariin hetkessä, niin ei jää harmittamaan!

    VastaaPoista